Това коментира пред Нова тв математикът от БАН проф. Огнян Кунчев.Виждате

...
Това коментира пред Нова тв математикът от БАН проф. Огнян Кунчев.Виждате
Коментари Харесай

Проф. Кунчев: Болестта в момента е стихийна и е нужен незабавен и стриктен локдаун

Това разяснява пред Нова тв математикът от БАН проф. Огнян Кунчев.

Виждате скоростта, с която постъпват нови пациенти. И тя се качва с всеки минал ден. Тази буря, която върви против нас е неудържима и не мисля, че може да се реализира нещо с тези меки ограничения. Няма време за опити, това е мое персонално мнение, разяснява той.

Зеленият документ не може да забави скоростта на заболяването. Тя към този момент е стихийна и няма по какъв начин да я спрете с дребни оградки. Това можеше да подейства преди месец или два, само че не и сега, уточни той.

Каквато и мярка да въведем в този момент, нейният резултат ще се почувства минимум след 10-15 дни. И локдаун да въведете, отново е нужно време и в идващите дни ще нараства броя на инфектираните, разяснява той.

Ако няма никакви ограничения жертвите евентуално ще са двойно - 15 000 или 20 000 живота биха се избавили сега, в случай че бъде натрапен неотложен и прецизен локдаун. Това, че всекидневно новозаразените са към 5-6 хиляди души, това е единствено върха на айсберга. Реално би трябвало да се умножи тази цифра по 5 или 6, с цел да получите действителното число. Просто тези хора нямат никакви признаци и вървят и го популяризират вируса наляво и надясно без да подозират, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР